top of page
Nemetorszag_Meyerhoff_buchungebunden_f_I

Joachim Meyerhoff

Németország

Mikor lesz végre megint olyan, amilyen sosem volt

Ford.: Fodor Zsuzsa

Zsótér Sándor

Felolvassa:

Helyszín: Bolgár Országos Önkormányzat
1062 Budapest, Bajza u. 44.

Bolgár Önk_EZ A JO_logo.jpg

Joachim Meyerhoff (1967) német színpadi színész és író, két idősebb bátyjával a hesterbergi pszichiátriai klinikán nőtt fel, melyet apja, Hermann Meyerhoff vezetett. Sikeres színházi karrierrel a háta mögött, 2011-ben jelent meg első önéletrajzi ihletésű könyve, melyet még kettő követett. Ezekben dolgozta fel gyerekkora és fiatal felnőttkora élményeit: az amerikai diákcsereprogramban való részvételét, gyerekkorát és a színészképzőt.  

 

Mikor lesz végre megint olyan, amilyen sosem volt

(Tea Kiadó, 2015)

Joachim Meyerhoff második regényében különleges gyermekkora élményeit dolgozza fel, a normalitás és az abnormalitás határait feszegetve. A humoros, máskor pedig groteszk történetek egy különleges világot hoznak létre: a szereplők számára a hétköznapok a normális világban, iskolában, családi körben, ugyanakkor a pszichiátria falai mögött is zajlanak: az abnormális és normális keveredik és válik szétbogozhatatlan egésszé.

 

A mindennapi történeteket a gyerek perspektívájából ismerjük meg, aki számára alapvető kérdés, hogy a zárt intézet falain belül vagy kívül zajlik-e a normális élet. Ennek megismerése és felfedezése a regény erőssége.

Klein Judit, a budapesti Goethe Intézet könyvtárvezetője

Bolgár Országos Önkormányzat székháza (Baruch-ház)

A háromemeletes lakóházat Baruch Sámuel, Marosvásárhelyen született földbirtokos és gyáros építtette 1899-ben. A Bálint Zoltán és Jámbor Lajos építészpáros a szecesszió „Gesamtkunstwerk” szemléletének megfelelőn az épülettel együtt tervezte azok enteriőrjeit is. 1900-ban, egy hónapos magyarországi és erdélyi tartózkodása idején Walter Crane, angol festő és iparművész is a főváros legszebb házának látta. Az épület jelenleg a Bolgár Országos Önkormányzat és intézményei székháza.

30 / WC használható / nem akadálymentes

Bolgár Önk_009.jpg
FB.png
Insta.png
Youtube.png
jel_terkep.png
bottom of page