top of page
Belgium_flamand_Eric De Kuyper.jpg

Eric ​De Kuyper

Belgium, Flandria

Ford.: Gera Judit

Jeannot néni kalapja

Rusznák András

Felolvassa:

BelgiumFlanders_horizontaal_naakt.png
Jajcica_logo_empty.jpg

Helyszín: Jajcica
1063 Budapest, Szondi u. 58.

Eric ​De Kuyper (1942) Brüsszelben született. A Jeannot néni kalapja című regénye egy önéletrajzi regényciklus második darabja, amely 1989-es megjelenésekor el is nyerte az egyik legtekintélyesebb belgiumi irodalmi kitüntetésnek számító NCR-díjat. A flamand szerző irodalmi munkásságán kívül többek között filmelmélettel, forgatókönyvírással és filmkritikával is foglalkozik. Mindezek nyomai jól tetten érhetőek műveiben, amelyekben nagy hangsúlyt kap a vizualitás és a képekbe öntött ábrázolásmód.

 

Jeannot néni kalapja

(Noran, 1998)

A regény a második világháború utáni flamand kultúra tipikus jegyeit írja körül. A történet az éppen magára találó Brüsszelben játszódik, amelynek tereit és az azokon zajló mindennapi életet egyedi színekkel, mély szeretettel és magával ragadó humorral ábrázolja az író. 
Habár a mű autobiográfia, a szerző az eseményeket mégis egy harmadik személyen keresztül mutatja be, így a felnőtt-gyermek viszony sajátos megközelítést kap. A történet szálai egyediek, mégis ismerősek mindannyiunk számára, amitől a regény varázslatossá és magával ragadóvá válik.

 

A hagyománnyá vált Irodalom Éjszakája nem csak egy irodalmi művek sokaságát felsorakoztató program, hanem annál sokkal mélyebb, európai értékeinket és közös nézeteinket hangsúlyozó, azokat irodalmi alkotásokon át megmutató esemény, amelyhez mindenkinek kellemes és elgondolkodtató, közös élményként megélt estet kívánok!

David Maenaut, a Flamand Kormány közép-európai delegáltja

Jajcica

A Jajcica egy különleges hangulatú, barátságos hely azok számára, akik egyedi, máshol nemigen kapható használt ruhát szeretnének viselni. 

Legyen az bármilyen stílus - a rockerektől kezdve a motorosokon át egészen a dzsörzéruhában vagy susogós melegítőben divatozni kívánó fiatalok, illetve nosztalgiázni kívánó idősebbek is találnak nálunk kedvükre való darabokat. A színházi és filmes jelmeztervezők is rendszeres vendégeink.

 

30 / WC nem használható /akadálymentes 

Jajcica_018.jpg
FB.png
Insta.png
Youtube.png
jel_terkep.png
bottom of page