top of page
Belgium_Wallonie_DIEUDONNEADELINE©Stepha

Adeline Dieudonné

Belgium, Vallónia-Brüsszel

Ford.: Bíró Péter

A valóélet

Wéber Kata

Felolvassa:

Helyszín: Eco-office közösségi iroda
1064 Budapest Izabella u. 68/b

logo_wbi_noir_haute_resolution.png
eco-office.jpg

Adeline Dieudonné (1982) Brüsszelben élő író és dramaturg. Első, Amarula című novellája elnyerte a Walloni-Bruxelles Szövetség 2017-es nagydíját és szintén 2017-ben jelent meg két librettója is (Egyedül a sötétben és Bonobo Moussaka) a Lamiroy kiadó gondozásában.

A valóélet az első regénye (L’Iconoclaste kiadó), amely elnyerte a Victor Rossel-díjat, a Fnac Regény-díját és a középiskolások Renaudot-díját. A mű 150 000 ezer eladott példánnyal büszkélkedhet és 20 nyelvre fordították le vagy fordítják éppen.

 

A valóélet

„Odahaza négy szobánk volt. Az enyém, a Giles nevű öcsémé, a szüleimé és a hulláké.“ Ez az a valóság, amelyet a regény elbeszélője, egy 10 éves kislány elutasít.

Az apja, aki szenvedélyes vadász, a házuk egyik szobájában tartja kitömve az általa legyilkolt állatokat. Szinte mellékesen van persze egy felesége is, egy tehetetlen «amőbaszerű» asszony, akit folyamatosan ver és megaláz. Attól kezdve, hogy egy tragikus esemény mélyen megrendíti Gilles-t, az elbeszélő hat éves kisöccsét, neki csupán két célja marad: valahogy felnőni ebben a kegyetlen apa által elnyomott, megkínzott családban és megmenteni a kis öccse lelkét. Hogy mindez hogyan lesz lehetséges? Visszamenekül a múltba.

 

Egy igazán belga regény, amely egyszerre ártatlanul naiv és rémisztő, lírai és beavatás jellegű, kegyetlen és gyengéd, naturális és szürreális, és amely egyaránt szól a testvéri szeretetről, a férfiak erőszakosságáról, a szexualitás felfedezéséről és a kvantumfizika iránti szenvedélyről. Egy igazán megkapó történet, amelyet feltétlenül el kell olvasni...

Stéphane Carlier oktatási és kulturális ügyvivő, Wallonie-Bruxelles International

Eco-office közösségi iroda​

Egy környezettudatosságra épülő közösségi iroda a belváros szívében, ahol a coworking új értelmet nyer, és ahol élő növényfal inspirál minden nap, mintha csak a természetben lennél. Tudományos tények bizonyítják, hogy hatékonyabbak, nyugodtabbak, és boldogabbak leszünk, ha zöld környezet vesz körül. A közösségi iroda alapvetően olyan embereknek, vállalkozóknak, cégeknek lett kitalálva, akik nem rendelkeznek üzlethelyiséggel, de a cég profiljához elengedhetetlen egy exkluzív környezet. Szeretnénk, ha Ti is az eco-office közösségi iroda tagjai lennétek, hozzájárulnánk egymás sikereihez és együtt létrehoznánk egy különleges eco-közösséget.

25 / WC használható / akadálymentes (1 lépcső)

Eco_091.jpg
FB.png
Insta.png
Youtube.png
jel_terkep.png
bottom of page