top of page
Olaszorszag_nem tul jo_GIANNI-CELATI.jpg

Gianni Celati

Olaszország

A szerelem rengetege

Ford.: Vass Éva

Szikszai Rémusz

Felolvassa:

Helyszín: Ellátótér

1068 Budapest, Szófia u. 35.

ellatoter.png

Gianni Celati (1937) ferrarai családból származik, évek óta Angliában él. Könyvei nagyrészt elbeszélések: Guizzardi kalandjai (1973), A síkság elbeszélői (1985), Délibáb  (2005), Az olaszok szokásai: Egy modern hős (2008), A jólét megérkezik a Pucci házba (2008) és A szerelem rengetege (2013). Nagy klasszikusok fordítója (Swift, Melville, Stendhal, Joyce) és csodálatos értekezéseket írt az irodalomról. Legújabb gyűjteményes kötete a 2016-ban kiadott Érzelmi tanulmányok barátoknak és másoknak. Elbeszéléseit a Meridiano gyűjtötte össze Romanzi, cronache e racconti (2016) címmel.

 

A szerelem rengetege

A szerelem rengetege négy elbeszélést tartalmazó gyűjtemény, amely a kamaszkor és a fiatal felnőttkor zavarokkal teli bolyongásairól szól. Középpontjában Gianni Celati korábbi regényeiből ismerős szereplők állnak, ám ezúttal a vezérszál a “szerelmi vadon”, ahova aki betér, eltéved. Celati önéletrajzi emlékein alapuló történeteit átszövi a finom komikum és a lágy melankólia – az emberi élet megszokott és felismerhető jellegzetességei.

 

A könyv lapjain keresztül egy családi fészek tárul elénk, a falak között izzó feszültséggel, míg  a pályakezdő fiú meg nem ismerkedik az ő Beatrice-jével, akivel mulatságos és zavaros ösvényen járva jutnak el a szerelmi vadonba.

Michele Sità, az Olasz Kultúrintézet munkatársa

Ellátótér

Az Ellátótér egy zenekarok segítésével, próbatermekkel, stúdiózással és könnyűzenei zenei oktatással foglalkozó egyesület Budapest VI. kerületében. Tanáraink: Harmath-Hodászi Klára (ének), Kökényes Dániel (gitár), Pulius Tibor (gitár), Kiszin Miklós (basszusgitár), Tarcsai Ádám (dob). Komfortos közösségi terünk kulturális és zenei előadásoknak, workshopoknak, valamint bemutatóknak biztosít helyet, otthonos környezetben.

25 / WC használható / nem akadálymentes

Ellátótér_124.jpg
FB.png
Insta.png
Youtube.png
jel_terkep.png
bottom of page