top of page
UK_swing-time-zadie-smith.jpg

Zadie Smith

Nagy-Britannia

NW

Ford.: Pék Zoltán

Lovas Rozi – Márfi Márk E.H.

Felolvassa:

Helyszín: Brody Studios
1064 Bp, Vörösmarty u. 38.

the-studios-logo-01.jpg

Zadie Smith (1975) kortárs brit író, esszéíró. Londonban született angol apa és jamaikai anya gyermekeként. Cambridge-ben angol irodalmat hallgatott. A kritikusok által nagyra tartott első regénye, a Fehér fogak (White Teeth, 2000) a multikulturális London élénk portréja, amelyet három etnikailag sokszínű család történetén keresztül ismerhetünk meg. Smith jelenleg a New York Egyetem irodalom professzora, New Yorkban és Londonban él. Legújabb regényei az NW (2012), amely London északnyugati részén játszódik, és a Swing Time (2016), amely pedig Londont, New York-ot és Nyugat-Afrikát köti össze. Műveiért számos díjat kapott.

 

NW

(Európa Könyvkiadó, 2017)

Zadie Smith briliáns regénye négy fiatal napjait követi higanyszerű rezdülésekkel, olykor megfoghatatlanul, olykor az érzékszervi elviselhetőség határán. Leah, Natalie, Felix és Nathan egy helyen és egy időben nőtt fel egy koszlott, külvárosi háztömbben, London északnyugati zónájában – saját életükről, kapcsolataikról és találkozásaikról alkotott benyomásaik egyszerre pusztítóak és felemelőek, gyönyörűek és brutálisak, mint az óriási város, amely körbefogja őket. A regényt 2013-ban a Női Irodalmi Díjra (Women’s Prize for Fiction) jelölték.

 

Az Irodalom Éjszakája jó lehetőség arra, hogy a kortárs irodalom gazdagságát egy új közönséggel is megosszuk. Örömünkre szolgál, hogy idén Zadie Smith-t mutathatjuk be a közönségnek – munkássága jól  tükrözi a modern, kulturálisan sokszínű Nagy-Britanniát annak szépségével és kihívásaival együtt.

Jennie King, a British Council Hungary oktatási és kulturális igazgatója

Brody Studios

A The Studios, a BrodyLand bohém, vad gyermeke színes kulturális eseményeknek ad otthont kreativitásra buzdító falai közt; kiállítások, tematikus koktélkóstolók, filmvetítések, slam- és comedy-estek, koncertek várják az érdeklődőket. Az eddig klubrendszerben működő The Studios jelszava a nyitottság és közvetítés, az itt zajló összejöveteleken különböző művészeti ágak képviselői találkozhatnak, és a létesítmény jó ismerkedési alkalmat jelent a budapesti művészeti élettel az itt élő külföldieknek is. A londoni Guardian „Budapest menő epicentruma”-nak nevezte.

60 / WC használható / nem akadálymentes

Brody_083.jpg
FB.png
Insta.png
Youtube.png
jel_terkep.png
bottom of page