top of page
1Hollandia_f_springer.jpg

F. Springer

Hollandia

Ford.: Pusztai Gábor

Happy days

Kelemen József

Felolvassa:

Helyszín: Magnetház
1062 Budapest, Andrássy út 98.

Dutch Embassy_RO_BZ_Logo_2_7462C_pos_en.
MagNet Ház Logó kék sárga.png

F. Springer

Ezen az álnéven jelentek meg Carel Jan Schneider (1932–2011) holland diplomata elbeszélései és regényei, amelyekben fontos szerepet játszik Holland Kelet-India világa és az egykori gyarmati életmód iránt érzett nosztalgia, melyet indonéz nyelven tempo doeloe, azaz „a letűnt korszak” kifejezéssel szokás illetni. Bougainville című regénye 1982-ben elnyerte a Ferdinand Bordewijk-díjat, 1995-ben pedig írói életművéért a Constantijn Huygens-díjban részesült.

Happy days

Párviadal Oostendéért. Modern holland-flamand elbeszélések (Nagyvilág, 2008)

A Párviadal Oostendéért című antológia hollandiai holland és belgiumi flamand írók elbeszéléseit tartalmazza. A holland nyelvű irodalom csak nyelvében közös, mögöttük más történelem és más kultúra húzódik meg. Mindkettővel érdemes megismerkedni, már csak a híres németalföldi festészet miatt is, amely szintén sokszor a mindennapi életből választott tárgyat magának. A holland nyelvű kisprózában is érdemes felfigyelni az erős képi ábrázolásra, amelyben a mindennapok történései mögött bonyolult emberi viszonyok csillannak fel.

MagNet Közösségi Ház

A MagNet Közösségi Házban programoknak adunk teret, legyenek azok kulturális projektek, képzések, konferenciák vagy épp beszélgetések. Emellett magunk is rendszeresen szervezünk olyan saját eseményeket, amelyek tágítják és színesítik a résztvevők látókörét.
Úgy gondoljuk, hogy kell egy tér, amely egyszerre ad otthont a társadalom jobbítására szolgáló, fenntarthatóság alternatíváit hirdető kezdeményezéseknek, kulturális és önismereti programoknak éppúgy, mint céges rendezvényeknek. Ezért 2009-ben létrehoztunk egy olyan nyitott, befogadó közösségi házat, ahol értékteremtő programoknak adunk teret a MagNet Bank támogatásával.

70 / WC használható / akadálymentes

Magnet_007.jpg
FB.png
Insta.png
Youtube.png
jel_terkep.png
bottom of page