top of page
Franciaorszag_Olivier_Bourdeaut_(©_Sandi

Olivier Bourdeaut

Franciaország

Ford.: Tótfalusi Ágnes

Merre jársz, Bojangles?

László Zsolt – Koroknai Sándor E.H.

Felolvassa:

Helyszín: Budapesti Református Skót Misszió (St. Columba’s Church)
Budapest 1064, Vörösmarty u. 51.

skot misszio.jpg

Olivier Bourdeaut (1980) olyan házban nőtt föl, ahol nem volt televízió, így kisgyerekkora óta falta a könyveket. Alig mert belevágni az írásba, túl kicsinek érezte magát a család könyvespolca előtt. A Merre jársz, Bojangles? az első regénye, magyarul is megjelent a Magvető Kiadónál.

 

Merre jársz, Bojangles?

(Magvető Kiadó, 2017)

A szülők Nina Simone Mr. Bojangles című számára táncolnak kisfiuk ámuló tekintete előtt. Szerelmük varázslatos, szédítő, folyamatos ünnep. Házukban csak az öröm, a képzelet játékai, a barátok számára van hely. Az állandó mulatságot a bolondos, elbűvölő lidércfényként lobogó anya vezeti. Ő ragadja a költészet és a lázálmok örvényébe a szeretteit. Egy nap azonban túl messzire megy, de apa és fia mindent megtesz, hogy elkerüljék az elkerülhetetlent, és az ünnep ne érjen véget soha.

 

Csupa meglepő, vicces és kedves figura, akárcsak a könyv maga. Szerelmi történet és dráma egyben, a Tajtékos napokból ismerős hangulat. Egy elsőkönyves szerző igazán jól sikerült regénye.

Florent Heridel, kulturális attasé

Budapesti Református Skót Misszió Gyülekezete (St. Columba)

A Skót Misszió gyülekezetét 1841-ben hozták létre a Lánchíd építésében részt vevő skót munkások és családjaik számára, jelenlegi otthona az egykori Skót iskola épületegyüttesében található. A gyülekezet tagjai változatos nemzetiségi és vallási háttérrel rendelkeznek: megtalálhatók köztük Magyarországon születettek, munka vagy tanulmányok miatt itt tartózkodók, illetve hazájukból üldöztetés miatt elmenekülők. Az angol nyelvű istentiszteleteken szívesen látják közös imára más felekezetek tagjait és a vallási identitás nélkülieket is.

80 / WC használható / akadálymentes 

skót_079.jpg
FB.png
Insta.png
Youtube.png
jel_terkep.png
bottom of page