top of page
Finnorszag_Saisio_Pirkko_f_Laura Malmiva

Pirkko Helena Saisio

Finnország

Ford.: Varga P. Ildikó

Legkisebb közös többszörös

Borbás Gabi

Felolvassa:

Helyszín: Gyermekház Iskola
1062 Budapest, Bajza u. 26.

Gyermekhaz Iskola_logo_transparens.png

Pirkko Helena Saisio (1949) Helsinkiben született finn író, rendező, színész. 1975-ben végzett a Helsinki Színházművészeti Főiskolán, 1997-2001 között dramaturgiát tanított ugyanitt. Korábban Jukka Larsson és Eva Wein álneveken is publikált. Saisio munkássága igen sokszínű: írt regényt, drámát, mozifilm- és tévéfilm forgatókönyveket, musicalek librettóit, dalszövegeket, továbbá számtalan művet fordított finnre. Sok általa írt darabot maga rendezett, játszott színházban és filmprodukciókban is.

 

Legkisebb közös többszörös

(Polár Egyesület, 2018)

Finnországról azt gondoljuk, hogy a béke szigete, és ott fenn a messzi északon soha nem történik semmi különös. De ez nem így van! A 20. század történelme nagyon is megtépázta ezt a kis országot: egy polgárháború, két háború, sok-sok hadirokkant, félmillió betelepített határon túli finn, nagyhatalmi játszmák és még sorolhatnánk. Hogyan éli ezt át egy gyerek? Mit lát és érez ebből a meleg családi fészekben? Erről szól roppant szórakoztatóan Pirkko Saisio önéletrajzi alapú műve.

 

Pirkko Saisio sokoldalú tehetség: ír regényt és egyperceseket a Facebookra. Néha nagyon is ellentmondásos darabjai Finnország legfontosabb színházaiban vannak műsoron. Az emberi értékek, a nők és férfiak egyenlőségének és a szexuális kisebbségek ügyének harcosaként társadalmunk nagyra becsült tagja ő.

Cita Högnabba-Lumikero, a FinnAgora igazgatója

GYERMEKHÁZ ISKOLA

1997-es alapítása óta az iskola hatékonyan segítette azokat a diákokat, akiknek az állami intézményrendszer nem tudja biztosítani a sikeres tanulmányaikhoz szükséges feltételeket, vagy bármely okból nem érzik jól magukat jelenlegi iskolájukban. Diákjaink felszabadultan és szorongásmentesen érik el mindazt, ami képessé teszi őket az iskolai követelményszintek teljesítésére, érettségi vizsgára. Az épület 2003 óta ad otthont iskolánk gimnáziumi tagozatos tanulóinak.

 

60 / WC használható / nem akadálymentes 

Gyermekhaz_059.jpg
FB.png
Insta.png
Youtube.png
jel_terkep.png
bottom of page