top of page
Japán_Itoh_project_photo_Hayakawa_Publis

Itó Szatosi

Japán

Ford.: Mayer Ingrid és Oroszlány Balázs

Harmónia

Sodró Eliza

Felolvassa:

Helyszín: Hopp Ferenc Múzeum
1062 Budapest, Andrássy út 103.

Hopp_logo szöveggel szürke.png

Itó Szatosi (1974-2009) japán sci-fi szerző, akinek művei Itó Projekt név alatt jelentek meg. Rövid élete során három regényt írt, melyek közül a Harmónia 2009-ben elnyerte a Japán SF Nagydíjat, 2010-ben pedig a Szeiun-díjat. Itó már a könyv írása közben is rendszeresen járt kórházi kezelésekre, ám végül röviddel a megjelenést követően – 34 éves korában – rákban hunyt el. Az évtized legjobb japán sci-fi írói közt tartják számon.

 

Harmónia

(Ad Astra Kiadó, 2012)

Egy távoli jövőben a tested közös tulajdon, amelynek védelme kollektív érdek. Légy egészséges, légy boldog! Akkor is, ha nem akarod. A megvalósult utópiában – hála a szervezetbe ültetett WatchMe szerkezetnek – már nem léteznek betegségek, viszont privát szféra sem. Vajon mi történik, ha a rendszer, mely az emberek egészségét hivatott őrizni, ellenük fordul? Egy titokzatos elme túszjátékában Kirie Tuan, az Egészségügyi Világszervezet ügynöke versenyt fut az idővel, hogy megállítsa az elkerülhetetlent: a szabad akarat teljes felszámolását.

 

A világot sújtó katasztrófa után egy új kor jön el, ahol az egyének egészsége a legnagyobb érték, és a fittség kötelesség. Üdvözlünk ebben a fojtogató utópiában, ahol még a negatív érzések, mint a gyűlölet és a bánat is gondosan kezeltetve vannak.

Tada Sanae, a Japán Alapítvány igazgatója

Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum

Magyarország egyetlen keleti művészeti múzeumát 1919-ben alapította a cégtulajdonos, világutazó, műgyűjtő és mecénás Hopp Ferenc (1833‒1919), aki végrendeletében mintegy 4000 darabból álló keleti gyűjteményét egy keleti művészeti múzeum alapítása céljából az államra hagyta. Jelenleg a Múzeum épületének első emelete időszaki kiállítások helyszíne, melyeknek változó tematikája ázsiai gyűjtőkörünk egészét igyekszik végigjárni. A Hopp-villa mögött csodás kert várja a pihenni vágyó városiakat és a felfrissülésre áhítozó turistákat.

20 / WC nem használható / nem akadálymentes

Hopp_043.jpg
FB.png
Insta.png
Youtube.png
jel_terkep.png
bottom of page