top of page
Törökország_KICSI_BilgeGüven.jpg

Bige Güven Kızılay

Törökország

Borostyánszerelem

Ford.: Tasnádi Edit

Szávai Viktória

Felolvassa:

Helyszín: Mamaison Hotel Andrássy

1063 Budapest, Munkácsy M. u. 5-7.

hotel andrassy_basic-logo-cmyk_NET.jpg

Bige Güven Kızılay (1966) gyermekként órákig az ankarai utcákon játszva, a szomszédok, boltosok, a környékbeliek védelmező tekintete, óvó karjai között nőtt fel. Irodalmat kedvelő édesanyja, idealista orvos édesapja, szeretettel teljes nagymama és nagypapa által biztosított meleg családi fészekben élte gyermekkorát. Mint a többi korabeli gyermek, Atatürk versek írásával kezdte, első emléke erről az időszakról: „Az írás valahol szerető, hűséges barátként vár rám, amikor időt szakítok rá, karjait kitárva, gyengéd szeretettel ölel át.” Négy sikeres regénye jelent meg, és Hayal Ağacım (Képzeletfám) névvel blogot is vezet.

 

Borostyánszerelem

„Ez egy szerelem története. A nagyanyámé és a nagyapámé. A tizenhat éves fiatal leány a nála tizenhét évvel idősebb bírót az eljegyzés napján látja először. Lehet szerelem a házasságközvetítés útján kötött házasságból? Nagyanyám esetében lett! Képes-e egy harminckét éves érett férfi szeretni, és ugyanannyira tisztelni is ezt a fiatal leányt? Méghozzá a harmincas években! Nagyapám képes volt!”
Ez a könyv arról szól, hogyan lehet mindent elviselni, a félelmet és a szomorúságot szeretettel oldani.

 

Az írónő regényeit a hűség, őszinteség, könyörületesség és a becsületesség hatja át, ezek azok a minőségek, amelyek az embert emberré teszik. Véleménye szerint napjaink változó világában ismét ezeket az értékeket kell megtalálnunk bensőnkben.

Abdikoğlu Török Johanna, a Yunus Emre Török Kulturális Intézet kulturális-művészeti koordinátora

Mamaison Hotel Andrássy Budapest

A Hajós Alfréd által tervezett, Bauhaus stílusú szálloda 1937-ben épült, felújítására 2008-ban került sor. Az épületben 61 otthonosan berendezett szoba és 7 elegáns lakosztály várja a vendégeket. A modern berendezéssel, kitűnő étteremmel, valamint első osztályú szolgáltatásokkal büszkélkedő szálloda ideális kiindulási pont Budapest felfedezéséhez. A legtöbb szobából lenyűgöző kilátás nyílik a történelmi Andrássy útra.

A szálloda berendezése otthonos és magával ragadó. A lobbyból nyílik a stílusos bár és La Perle Noir étterem, amely ideális helyszín a barátokkal vagy kollégákkal eltöltendő kellemes pillanatokhoz.

25 / WC használható / nem akadálymentes

Andrássy_031.jpg
FB.png
Insta.png
Youtube.png
jel_terkep.png
bottom of page