top of page

Spanyolország

Javier Marías

Könyv:

Beleszerelmesedések

Ford.: Mester Yvonne

Felolvassa:

Tóth Ildikó

1066 Budapest, Ó utca 14.

Helyszín: FARM Gastrobar

Javier Marías

(1951, Madrid) egyike a a nemzetközileg leginkább elismert kortárs spanyol íróknak, műveinek nagy részét több mint 40 nyelvre fordították le. 2006 óta a Spanyol Királyi Akadémia tagja. Irodalmi művei közül kiemelkedik a “Minden lélek”, “A szívem fehér”, “Holnap a csatában gondolj rám” és a “Tu rostro mañana” (Holnapi arcod) trilógiája. A “Beleszerelmesedések” (2011) bizonyult az egyik legnagyobb kritikai és közönségsikerének.

Beleszerelmesedések

Javier Marías könyve a szerelemről  gondolkodtat el bennünket. A szerző túllép az érzés kötelező dicsőítésein és megmutatja az árnyoldalait is. Rabul ejtő prózájában leírja, hogy miként viselkedünk, amikor szerelmesnek hisszük magunkat – olykor kicsinyesen, intrikusan és aljasan. A regényben a halálról is szó esik, és arról, hogyan tesszük túl magunkat a szerencsétlenségeken.

  

"Mint aki szerelmes lesz és részben más életét éli… Ilyen elmélyülni Javier Marías regényeiben és magával ragadó prózájában. Az író olyan gondolatokat ébreszt bennünk, melyek ismét megkérdőjelezik létezésünk értelmét."

Iñaki Abad Leguina, a budapesti Cervantes Intézet igazgatója

FARM Gastrobar

Mikor ittál utoljára valamit először? Farmos, fűszeres, gyümölcsös koktéljaink és több mint 300 italunk biztosan el fog varázsolni! Az Ó utcában nyílt Farm Gastrobar tisztaságot, egyszerűséget, mellé pedig prémium italokat és gourmet rágcsálnivalókat jelent a már jól megszokott belső udvaros környezetben.

  

40 / WC van / nem akadálymentes

bottom of page