top of page

Chika Unigwe

Belgium

Ford.: Törő Krisztina Noémi

Könyv:

Fekete pillangók

Alföldi Róbert

Felolvassa:

Helyszín: Radnóti Színház – Keres Emil próbaterem

1061 Budapest, Andrássy út 31.

Chika Unigwe

(1974), holland és angol nyelven alkotó nigériai születésű írónő. Első regénye a De Feniks (2005) Amszterdamban és Antwerpenben jelent meg. Több írói díjra is jelölték. Többek között 2003-ban elnyerte a BBC ’Commonwealth Short Story Competition’ díját is. Eddigi legismertebb regénye, a ’Fekete pillangók’ (2008) című könyve, amely egy, a Belgiumban dolgozó prostituáltakról szóló történet. A könyv a bizonyság arra, hogy a reményveszettség ellenére győzedelmeskedik az élet szeretete. A regény magyar fordítása 2010-ben készült el és Törő Krisztina Noémi kiváló munkáját dicséri.

A Fekete pillangók

Egy mélyreható és megrázó regény a prostitúcióra kényszerült afrikai nőkről. Ama, Sisi, Efe és Joyce egy szebb jövő reményében egy nigériai strici segítségével Belgiumba szöknek, ahol prostitúcióból élve kirakatokból árulják testüket. Ebben az idegen országban, kiszolgáltatva a prostitúció kegyetlen világának, kizárólag egymásra számíthatnak.  Saját maguk sorsára csak akkor kezdenek önvizsgálattal tekinteni, amikor egyiküket brutálisan meggyilkolják… Chika Unigwe megható regénye a társdalalom peremén tengődő nők kegyetlen hétköznapjait tárja elénk.

"Ez az este remek alkalmat nyújt mindannyiunknak, hogy megértsük az Európát átjáró színes irodalmi életet és Chika Unigwe munkáján keresztül bepillantást nyerhessünk a flamand irodalom mélységeibe és csúcspontjaira."

David Maenaut, a Flamand Kormány képviselője

Radnóti Színház – Keres Emil próbaterem

Irodaként funkcionált 5 évvel ezelőttig, ma a Színház próbatermeként működik a Keres Emil Próbaterem. 3 éve folyamatosan otthona a RIM-nek (Radnóti Ifjúsági Műhelye) és ebben az évadban megnyitott a nagyközönség előtt is, a Kezdhetek folytatódni Petri-estünket játsszuk itt folyamatosan. Nem a Színház épületében, hanem az Andrássy út 31. szám alatt található, az első emeleten.  

 

40 / WC nincs / nem akadálymentes

bottom of page