top of page

Zeruya Shalev

Izrael

Könyv:

Ford.: Adler Judith

Szerelmes élet 

Szávai Viktória

Felolvassa:

1061 Budapest, Paulay Ede utca 1.

Helyszín: Izraeli Kulturális Intézet

Zeruya Salev

1959-ben született Izraelben, a Kinneret kibucban. Bibliatudományból szerzett egyetemi diplomát, jelenleg egy könyvkiadó főszerkesztőjeként dolgozik. Eddig öt regénye jelent meg, valamint egy verseskötete és egy mesekönyve.
Több nemzetközi irodalmi díj kitüntetettje. 2012-ben elnyerte a német Welt Literaturpreis-t könyvei „hatalmas és varázslatos nyelvéért”. A Die Spiegel az elmúlt negyven év 20 legfontosabb könyve közé sorolta a Szerelmes életet Philip Roth és Saul Bellow művei mellett.

Szerelmes élet

Jáárá a jeruzsálemi Templom pusztulásával kapcsolatos legendákból doktorál az egyetemen, munkáját azonban hanyagolni kezdi, amikor a sokkal idősebb Árié bűvkörébe kerül. A férfi apja barátja, Jáárá anyja pedig furcsa, ambivalens viszonyban van vele – mintha titok lappangana közös múltjukban.
Jáárá, aki már korábban kezdett elhidegülni férjétől, a jólelkű, de fantáziátlan és unalmas Jonitól, egyre szenvedélyesebb szerelmi viszonyba bonyolódik Áriéval.

 

 "Bizony, erős a szeretet, mint a halál" - ahogy az Énekek énekében (8:6-7) olvassuk, az első szerelmi vallomás, melyet bibliai héberül írtak. 3000 évvel később Zruya Shalev szerelmes története már a mai modern héber nyelven tiszteleg a bibliai szállóige előtt, egyben szép új értelmezést is nyújt. "

Dr. Vered Glickman, az Izraeli Kulturális Intézet igazgatója 

Izraeli Kulturális Intézet

Az Izraeli Kulturális Intézet a világ első, és eddig egyetlen izraeli kulturális intézete, melynek fő célja a sokszínű izraeli kultúra bemutatása és népszerűsítése Magyarországon oktató, szórakoztató, valamint inspiráló programok és szolgáltatások felkínálásával. 2009-ben alapította és azóta fenntartja: a The Jewish Agency for Israel.

 

40 fő/ WC van / akadálymentes

bottom of page