top of page

Mart Kivastik

Észtország

Könyv:

Ford.: Segesdi Móni

Mart Kivastik Breviárium, Kilátás c. novella

Felolvassa:

Schneider Zoltán

Helyszín: Radnóti Színház - előcsarnok

1061 Budapest, Nagymező utca 11.

Mart Kivastik

(1963) Igen sokoldalú személyiség. Rövidprózát, színdarabot és forgatókönyvet ír, de színházi, illetve filmrendezőként is találkozhatunk a nevével. Az egyetem elvégzése után két évig a Tallinnfilm stúdiójánál dolgozott. 1991-től szabadfoglalkozású író, eddig 9 prózakötete és 6 drámakötete jelent meg. Műveiben a hétköznapi esendő emberek abszurd élethelyzeteit ábrázolja hol realisztikusan, hol megértő humorral. Nála jobban senki sem ismeri a tartui kocsmák világát.

Mart Kivastik breviárium

Az Észt Intézet és a Pluralica 2011-ben indította el breviáriumsorozatát, hogy kortárs észt irodalmat csempésszen a hazai olvasók életébe. A miniantológiák magyarul még nem publikált elbeszéléseket és egy interjút tartalmaznak. A Mart Kivastik breviárium a hetedik a sorban. Kivastik írásai hajszálpontosak, dinamikusak és tömörek, párbeszédei élettel teliek. Az Irodalom Éjszakája észt helyszínének látogatói hagyományosan ajándékba hazavihetik a breviáriumot.

"Ha valaki megpihenni vágyik az érzelmektől túlfűtött szövegek után, az észt helyszín ideális választás. Az észtek nemigen beszélnek a szerelemről, de a figyelmes hallgató pont elcsíphet a felolvasáson néhány témába vágó mondatot…"

Segesdi Móni, az Észt Intézet igazgatója

360 Bár

A 360Bár már 4 éve fogadja vendégeit a híres Párisi Nagy Áruház tetőteraszán, az Andrássy úton. Vendégeinek gyönyörű körpanorámát és igazi szabad rooftop hangulatot biztosítva Budapest felett, amely nemcsak a külföldről érkezőknek, de  a helyieknek is szenzációs élmény. A Bár célja, hogy a felérkező vendégek azt érezhessék, kiszakadtak a városi forgatagból. A  kerti növényzettel, virágokkal körbeölelt tetőteraszon a design az igényességet, a letisztultságot és a kényelmet szolgálja. 

 

30 fő / WC van / akadálymentes

bottom of page