top of page

Ford.: Lukácsi Margit 

Olaszország

Nadia Terranova

Könyv:

Levél R.-nek

Martin Márta

Felolvassa:

1066 Budapest,  Ó utca 3.

Helyszín: TÉRKÉPKIRÁLY Navigátor Térképszaküzlet

Nadia Terranova

A szicíliai születésű Nadia Terranova Rómában él, jó néhány gyerekeknek szóló könyv szerzője. Az Einaudi kiadónál 2016-ban megjelent Gli anni al contrario (Ellentmondásos évek) regénye számtalan díjat nyert, többek között a fontos, első könyveseknek járó Bagutta Opera Prima díjat és az olasz-amerikai The Bridge Book Award díjat is. Következő regénye 2018-ban ismét az Einaudi kiadónál jelenik meg. Több európai nyelvre lefordították és folyamatban van az Egyesült Államok-beli fordítás is. Dolgozik a Repubblica napilap kulturális rovatának, továbbá rádiónak és színházaknak is.

 

Levél R.-nek

Róma városáról sok történetet ismerünk, a lényege mégis elveszik valahol: a jelenkori metropoliszra évezredek történelmének súlya nehezül, önnön nagy szépségét ünnepelve, a romlás érintésével, turistáktól ellepve még saját lakói által is ismeretlenül létezik. Egy nő története az őt befogadó városhoz fűződő bensőséges viszonyáról, egy történet szerelemről és fáradtságról, egy tizenegy éves mély és színekkel teli kapcsolatról.

"Az érzelmek sosem banálisak vagy elcsépeltek, időről időre magukkal ragadnak, anélkül, hogy észrevennéd, vonzások és taszítások erővonalai mentén. Olyan meghittek és erőteljesek, akár Nadia Terranova énkereső elbeszélései, melyek egy nem szokványos Rómáról mesélnek."

Michele Sità, a Budapesti Olasz Kultúrintézet munkatársa

TÉRKÉPKIRÁLY Navigátor Térképszaküzlet

A TÉRKÉPKIRÁLY immár 26 éve segíti a magyar utazóknak felfedezni a világot. Cégünk vezető szerepet játszott a magyar utazási kiegészítő piac modernizálásában, büszkén mondhatjuk, hogy segítettünk kinyitni a világot a magyarok számára. Sikerünk titka mindig is a térképek és utazás iránti szenvedély volt, valamint az, hogy ezt a szenvedélyt igyekeztünk mindenkivel megosztani.

 

30  / WC nincs / nem akadálymentes

Ford.: Pap Vera-Ágnes

bottom of page