top of page

Törökország

Semih Günver

Könyv:

Adem Ver története

Ford.: Tasnádi Edit

Gyabronka József

Felolvassa:

1061 Budapest, Paulay Ede utca 33.

Helyszín: Anker´t

Semih Günver

(1917 – 2000) Török író, diplomata. Kütahya városában látta meg a napvilágot. Egyetemi tanulmányait Ankarában folytatta. Jogot végzett, majd ezen az úton tovább menetelve a külügyminisztériumnak dolgozott. Követként, és később nagykövetként sok országot megjárt, Svájctól Algérián át Egyiptomig. Elbeszélései – így Adem Ver története c. írása is – diplomatapályájának gazdag élményeibe engednek betekintést. Hat kötete jelent meg, mindben valós, személyes történeteket dolgozott fel.

Adem Ver története

Tasnádi Edit „Van, akit sólyom karmol meg” című fordításkötete a modern török novellák közül válogat.

A 24 novella számos témát ölel fel. Több novella nem speciálisan török életkörülmények között boncolgatja a férfi és a nő kapcsolatát: fiókban őrzött levelek a tengerészférjtől; egy hajdani párizsi diák monológja; a jó családból származó ifjú és a cselédlány kapcsolata; a társadalmilag össze nem illő párok szétszakadása.

 

"A Yunus Emre Intézet fő célkitűzése, hogy minél mélyrehatóbban ismertesse meg Törökországot a világgal. Ennek megfelelően különbőző együttműködési programok keretében viszi el a török kultúrát számos országba."

Yakup Gül, a budapesti Yunus Emre Intézet igazgatója

Anker´t

Az egyik legnagyobb belvárosi kerthelyiség, ahol két udvar és egy óriás kivetítő várja a vendégeket. Esténként a legmenőbb under dj-k pörgetik a talpalávalót, de a nagyobb kulturális érzékenységgel megáldottaknak rendszeresen rendeznek slam poetry esteket is. Finom ételek, minimalista dizájn és egyedi légkör jellemzi az Anker't-et.
 

60 fő / WC van / akadálymentes

bottom of page