top of page

Tonino Benacquista

Franciaország

Könyv:

Ford.: Molnár Zsófia

Cherchez la femme

Felolvassa:

Pál András

1066 Budapest, Dessewffy utca 41.

Helyszín: Blup! Babzsákfotelek

Tonino Benacquista

Tonino Benacquista (1961) „beszélni az Aki legyőzte Al Caponét című filmből tanult, olvasni krimikből, következésképpen hamar belátta, hogy az ún. szépirodalomban minden bizonnyal nem vár rá fényes jövő. Ezért úgy döntött, megmarad inkább a másodvonalban, olcsó ponyvaregényeket és bestsellereket fog írni, vagyis nem tör komoly írói babérokra.” Az önironikus bemutatkozás ellenére Benacquista mára szép – nemcsak irodalmi (filmforgatókönyvek, képregények) – sikereket mondhat magáénak. Párizsban él.

Cherchez la femme

A novella, ahogy a szerző bemutatásában szereplő idézet is, 1995-ben jelent meg a nagyon is beszédes Mauvais garçons (Rosszfiúk) című kötetben, amely az akkori 25 és 40 közötti generáció 18 magát nem túl komolyan vevő férfi tagjának szövegeit gyűjtötte egybe. A magyar fordítás kifejezetten az Irodalom Éjszakájára készült.

 

"Amour–humour. Franciául a két szó rímel egymásra. És Tonino Benacquista – ahogy az egy olyan emberhez illik, aki igazán szereti az életet – ezt mesterien ki is használja."

Claire Garand kulturális attasé, a budapesti Francia Intézet ügyvivő igazgatója

Blup! Babzsákfotelek

Minden vágyunk, hogy a forma, az anyag és a szín úgy találkozzanak a funkcióval, hogy szerethető és hazavihető bútorok szülessenek. Tizenhét év után is úgy érezzük, hogy mindez nem csak törekvés: számtalan belsőépítészeti, rendezvényszervezési, gyógyászati vagy művészeti projektben nyújtottunk partnereinknek ötletes megoldásokat. Ezért is örültünk a megkeresésnek: szívünkhöz közel álló kezdeményezést támogatni mindig klassz, pláne, ha ezáltal olyanokhoz is eljut a Blup!  üzenet, akik eddig nem értették mi az a babzsákfotel.

 

30 fő / WC nincs / akadálymentes

bottom of page