top of page

Szlovákia

Könyv:

Túláradó érzelem

Pavel Vilikovský

Ford.: Hizsnyai Tóth Ildikó

Adorjáni Bálint és Józsa Bettina

Felolvassa:

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 37.

Helyszín: ART&DECO LAKBERENDEZÉS

Pavel Vilikovský

Az egyik legjelentősebb kortárs szlovák prózaíró, kétszer is elnyerte a rangos szlovák irodalmi díjat, az Anasoft literát. Prózájára jellemző a kétértelműség, a többszálon futó történet. Szereti elemezni a hitelesség lehetőségeit a mai világban, foglalkozik az identitás problémáival – az egyéni és közösségi identitás témáival. A történetnél jobban érdekli az elbeszélés módja, a nyelv határainak feszegetése. A Kalligram Kiadó gondozásában több műve is megjelent magyarul.

Túláradó érzelem 

A 16 éves, tolószékbe kényszerült lány a pöstyéni gyógyfürdőben vár kezelésre, mikor megszólítja egy férfi. Néhány óra alatt megváltozik az élete, s maga sem érti, ez a szerelem? A test és a lélek kiszolgáltatottságának története Szlovákiában éles visszhangot váltott ki. A Túláradó érzelem a Modern Dekameron: Huszadik századi szlovák novellák című antológiában jelent meg 2016-ban, Hizsnyai Tóth Ildikó fordításában.

 

"Pavel Vilikovskýt olvasni mindig élmény. Ez alkalommal a Túláradó érzelem című írásából kínál a Szlovák Intézet megragadó részleteket a boldogságról, arról, ki-ki hogy találhatja meg az ahhoz vezető utat. "

Ildikó Siposová, a Szlovák Intézet igazgatója

ART&DECO LAKBERENDEZÉS

Üzletünk egyedülálló módon kínál a teljes körű tervezéstől és lakberendezéstől kezdve a személyre szabott tanácsadáson keresztül segítséget mind a vásárlók, mind pedig a tervezők részére. Egyedi tervezésű magyar, illetve minőségi angol, olasz és holland bútorok, lámpák és kiegészítők széles választéka mellett tapéta, valamint kárpit és textilanyagok átfogó kínálatával várjuk új és visszatérő ügyfeleinket. 

 

35 / WC nem / akadálymentes

bottom of page