top of page

Lengyelország

Jerzy Sosnowski

Könyv:

Ford.: Mihályi Zsuzsa

Aglaja Apokrif

László Zsolt

Felolvassa:

Helyszín: KAPTÁR közösségi iroda

1065 Budapest, Révay köz 4.

Jerzy Sosnowski

(sz. 1962) mögött igen változatos pályaív áll, hisz volt egyetemi kutató, neves irodalomtörténész, gimnáziumi tanár és jegyzett irodalomkritikus is, míg egyszer csak egyik napról a másikra feladta tudományos karrierjét, és eltűnt a világ szeme elől, hogy pár év múlva prózaíróként térjen vissza – így született a most hallható Aglaja apokrif. Jelenleg írói karrierje mellett publicistaként, illetve tévés és rádiós újságíróként tevékeny.

 

Aglaja

Egy 21. századi könyv a könyvek természetéről, egyfajta érdekfeszítő irodalmi játék. Egy kudarcot vallott zongoraművész kockázatos nyomozást folytat egy különös ügyben, amelyben hatalmas erők ütköznek, de ennek mégsincs más látható nyoma, csak a saját tönkrement élete. A kilencvenes évek lengyel valóságában játszódó történet lassan őrült love story-ba fordul, majd a kémregények zsánereiből építkező vegytiszta sci-fivé alakul, ahogy a főhősök előtt feltárulnak a KGB kibernetikus cselszövései…

"Az Irodalom Éjszakájának szokatlan helyszínei és Jerzy Sosnowski szokatlan története ínyenc kombinációnak ígérkezik. Szerelem és KGB-kémrobotok – hogy hangzik ez egy kellemes márciusi estére? "

Zöldy Áron, a budapesti Lengyel Intézet munkatársa

KAPTÁR közösségi iroda
A munka lehet élmény is, ha inspiráló környezetben, egy sokszínű és támogató közösségben dolgozhatsz. Igényesen kialakított, kreatív belső, minden igényt kiszolgáló professzionális munkakörnyezet az Opera és a Bazilika szomszédságában, mely ideális munkavégzéshez, alkotáshoz vagy megbeszélések lebonyolításához. A KAPTÁR a szabadúszók, kisvállalkozások és nagyvállalatok coworking helye Budapest szívében. Közösségi iroda, fejlődő cégek otthona és sorsdöntő találkozások színtere egy helyen, közel mindenhez és mindenkihez.

 

50 fő / WC van / akadálymentes

bottom of page