top of page

Japán

Itojama Akiko

Könyv:

Ford.: Nagy Anita

A tengeren várlak ("Neet")

Felolvassa:

Lovas Rozi és Vilmányi Benett

1061 Budapest, Paulay Ede utca 55.

Helyszín: Culinary Institute of Europe

Itojama Akiko

Az egyik legnépszerűbb kortárs japán női író. Korábban vállalati értékesítőként dolgozott; könyveihez a cégnél töltött évek tapasztalataiból merít ihletet. Sodró erejű elbeszélései kedvelt témái a társadalomból kihulló fiatalok, a nagyvállalatok világa és a közösségtől való elzárkózás. Sokat dicsért tájleírásait a vidéki nyelvjárások gyakori használatával teszi még autentikusabbá. Számos elismeréssel, köztük a tehetséges új írókat jutalmazó Akutagava-díjjal is kitüntették.

A tengeren várlak

A Neet c. novella főszereplői olyan fiatalok, akik nem tanulnak, nem dolgoznak és semmilyen hasznos tevékenységet nem végeznek, azaz NEET-ek (Not in Education, Employment, or Training). Mesélőnknek már sikerült kitörnie e létformából, ám régi barátja továbbra is otthonába zárkózva, szülei pénzén tengeti napjait. Főhősnőnk felelősnek érzi magát a másik sorsáért, ezért megpróbál kiutat nyújtani számára. A mű élethű képet fest korunk Japánjának egyik legmeghatározóbb társadalmi problémájáról.

"Rendkívül inspiráló mű férfi és nő kapcsolatáról, melyet átsző a mai Japán egyik komoly társadalmi problémája. A cselekmény csupán pár napot ölel fel, a hallgató mégis el tud mélyedni a nagyvárosi élet mindennapjaiban."

Tada Sanae, a Japán Alapítvány Budapesti Iroda igazgatója

Culinary Institute of Europe (CIE)

Kulináris képző intézmény a Loffice közösségi irodaház tetején, a Zeneakadémia egykori kottanyomdájában. A gasztronómia szerteágazó területeibe és a legújabb trendekbe betekintést adó professzionális képzés elméleti tudást, naprakész és innovatív gyakorlati ismereteket nyújt. A képzéseken túl a CIE egy izgalmas gasztro- és élménytér, amely különböző pop-up eseményeknek is rendszeresen otthont ad. A kulináris művészetek szentélye ezen az estén örömmel látja vendégül az irodalmat.

 

45 fő / WC van / nem akadálymentes

bottom of page