top of page

Robert Seethaler

Ausztria

Ford.: Blaschtik Éva

Könyv:

Egy egész élet

Felolvassa:

Kelemen József

Helyszín: PREZI

1065 Budapest, Hajós utca 33.

Robert Seethaler

(1966) többszörösen kitüntetett, öt kötetes osztrák író, forgatókönyvíró, színész, játszott Paolo Sorrentino Ifjúság című filmjében. Legutóbbi két művét nagyon kedvezően fogadta a német kritika. Az Egy egész élet sokáig vezette a Spiegel bestseller-listáját, és több mint 100 ezer példányban kelt el. Angol fordítása felkerült a 2016. évi Nemzetközi Man Booker-díj listájára. Első magyarul megjelent regényét Blaschtik Éva fordította.

Egy egész élet

Andreas egész életét az osztrák Alpokban éli le, ahova négy éves korában, édesanyja halála után kerül. Szűkszavú, nehezen megnyíló különc, így mikor beleszeret Marie-ba, munkatársait kéri meg, hogy írják ki a szemközti hegyre: „Neked, Marie!”. Nem sokkal később a várandós Marie-t maga alá temeti egy lavina és Andreasnak összetörik a szíve. A völgyet egyszer hagyja el, a háborúban megjárja a Kaukázust és a szovjet lágereket. De hazajut, és visszatér a hegyre…

"Robert Seethaler könyvének egyszerű, tiszta stílusa azonnal megfogja az olvasót. Abba az időbe visz el minket, amikor az osztrák hegyoldalak még hegyoldalak voltak, nem sípályák és a szerelmek egy életre szóltak."

Regina Rusz, az Osztrák Kulturális Fórum igazgatónője

PREZI

A Prezi különleges prezentációs szoftverével Magyarországról indult világhódító útjára 9 évvel ezelőtt. A világszerte ismert cégnek ma már több mint 85 millió felhasználója van. A Prezi tavaly tavasszal megvette a lett Infogramot is, így Budapest és San Francisco mellett most már Rigában is van irodája. A Prezi különlegessége, hogy a hagyományos, slide-okon alapuló előadásforma helyett térben meséli el a történeteket. Ennek köszönhetően a prezentációk élvezetesebbek és emlékzetesebbek.

  

60 / WC / akadálymentes

bottom of page