top of page

Ivanka Mogilszka

Bulgária

Ford.: Krasztev Péter

Könyv:

Váratlan utcák

Bálint András

Felolvassa:

1065 Budapest, Nagymező utca 20.

Helyszín: Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház

Ivanka Mogilszka

Két verseskötet, két regény és egy elbeszélésgyűjtemény szerzője. Művei megjelentek angol, orosz, francia és magyar nyelvű fordításban is. Versesköteteiért néhány országos díjban részesült, az első regényével pedig a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál keretein belül az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválján vett részt 2008-ban.

Szeret utazni, történeteket mesélni és csinálni azt, amihez éppen kedve támad.

 

Váratlan utcák 

A Váratlan utcák című regény lehetséges másféle életünkről, az elszalasztott találkozásokról, a véletlenek törvényszerűségéről, a művészetről, a történelem és a szerelem szeszélyeiről szól. Szereplői Szófiában, Párizsban, Budapesten, Isztambulban, Rómában és Barcelonában találkoznak és válnak el egymástól 1956 és 2012 között. A szerelmi történet egy olyan elképzelt tengerparti város történetévé válik, amely Európa legigézőbb helyeinek jegyeit sűríti magába, s azokét az emberekét, akik a véletlen utcáin találkoznak vagy mennek el egymás mellett.

  

"Ivanka Mogilszka bolgár író fiatal, modern nő, aki Váratlan utcák című regényében a szerelem sokrétűségét, s az ember életét végigkísérő, kiapadhatatlan izgalmát ábrázolja."

Olga Popova, a budapesti Bolgár Kulturális Intézet igazgatója

Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház

A császári és királyi udvari fényképész, Mai Manó műteremháza ma kiállítóteremként üzemel. A neoreneszánsz épület egy könyvesboltnak is helyet ad, amely fényképészettel kapcsolatos kiadványok széles választékát kínálja. Márciusban Bartis Attila író és Széman Richárd fotográfus képeit mutatjuk be.

 

30 / WC van / nem akadálymentes

bottom of page