top of page

Németország

Benedict Wells

Könyv:

És véget ér a magány 

Porogi Ádám

Felolvassa:

1065 Budapest, Dessewffy utca 25.

Helyszín: Escape Zone

Benedict Wells

(1984, München) a kortárs német próza egyik legsikeresebb fiatal írója. Hat éves korától internátusban nevelkedett. Érettségi után Berlinbe költözött és továbbtanulás helyett rögtön írással kezdett foglalkozni. Első regénye a „Beck utolsó nyara“ (2008) hangos sikert aratott egész Európában. Legutóbbi „És véget ér a magány“ (2016) című regénye hónapokon át vezette a sikerlistákat és elnyerte az Európai Unió Irodalmi Díját. Műveit számos nyelvre lefordították. Magyarul három regénye jelent meg a Geopen Kiadó gondozásában.    

 

És véget ér a magány

Jules és két testvére idillben nevelkednek, mígnem szüleik életüket vesztik egy balesetben. A testvérek intézetbe kerülnek, ahol eltávolodnak egymástól. Felnővén mindhárman úgy hiszik, hogy túljutottak a sorstragédián, ám a múlt sebeit nem olyan könnyű begyógyítani. Megható regény a veszteségről, a magányról és arról, hogy mi az, ami egy emberben megváltoztathatatlan. És mindenekelőtt egy nagy szerelmi történet.

 

„Benedict Wells tavaly ősszel már járt Budapesten. Most élőben, magyarul szólalnak meg a szövegei, és ez munkássága egész más dimenzióját mutatja meg. Az pedig, hogy a Radnóti Színház társulatának tagja adja elő őket, csak tovább fokozza az élvezetet.“

Michael Müller-Verweyen, a Goethe Intézet igazgatója.

Escape Zone

Az Escape Zone Budapest egyik legrégebbi és legnépszerűbb szabadulós játéka, 2013 óta várja az izgalomra vágyókat különböző tematikájú, élő kalandokkal a belváros szívében. Az Irodalom Éjszakája egyik helyszíneként a Labirintus nevezetű termükbe pillanthatnak be a résztvevők, aminek sötét, romos, picit nyomasztó hangulata érdekes felhangot ad az előadásnak.

 

20  / WC van / nem akadálymentes

Ford.: Almássy Ágnes

Ford.: Almássy Ágnes

bottom of page