top of page

Helyszín:

Vámház körúti Vásárcsarnok, tárgyaló,

IX. ker., Vámház krt. 1-3. (bejárat a Csarnok tér felől)

Felolvassa:

Bezerédi Zoltán

ÍRÓ, KIGOMBOLT NADRÁGGAL

Könyv:

MAGYARORSZÁG

ZOLTÁN GÁBOR

ZOLTÁN GÁBOR

Budapesten született 1960-ban. Bródy Sándor-, Déry Tibor- és Látó-díjas író, szerkesztő, rendező. A ’80-as években a nyíregyházi majd a szolnoki színház, 1980–2010 között a Magyar Rádió Irodalmi Osztályának rendezője. Kötetei: Vásárlók könyve (1997), Erények könyve (1999), Szőlőt venni (2001), Fekete bársony (2008), Orgia (2016).

ÍRÓ, KIGOMBOLT NADRÁGGAL 

Az Író, kigombolt nadrággal című novella Budapesten játszódik, 1945 januárjában. Amikor az ostromló szovjet csapatok már csak kilométerekre állnak a városközponttól, de a nyilasok élet-halál uraiként viselkednek az ellenőrzésük alatt tartott területen. Razziáznak utcákon és pincékben, kórházakban. Pillanatonként hoznak döntéseket afelől, kinek kell meghalnia és ki élhet tovább. Aki olvasták az Orgiát, a tavaly megjelent regény kiegészítéseként hallgathatják meg ezt a történetet.

  

 

"Zoltán Gábor novellája a 2016-ban megjelent Orgia című regény előzménye, mely a magyar történelem egyik sötét korszakát ábrázolja megdöbbentő részletességgel és hitelességgel."

 

Hammerstein Judit

KKM - Balassi Intézet

VÁMHÁZ KÖRÚTI VÁSÁRCSARNOK – TÁRGYALÓ

A Nagycsarnok Pecz Samu tervei alapján épült 1896-ban. Az épület a magyarországi historizmus téglaépítészetének egyik legszebb alkotása. 1977-ben nyilvánították műemlékké, 2013-ban a CNN Travel Európa legszebb piacának választotta.

A Vásárcsarnokban való kirándulás és vásárlás igazi élménnyel szolgál mind a turisták, mind a helyi lakosok számára.

 

30 fő / WC nincs, akadálymentesített helyszín

bottom of page