top of page

Helyszín:

KJELL ASKILDSEN

Kjell Askildsen a norvég rövidpróza nagymestere. 1929-ben született egy vallásos dél-norvég kisvárosban, 24 éves volt, mikor első novelláskötete megjelent. Apja a kötetet tűzre vetette, a városi könyvtár a kölcsönzését is megtiltotta. Az áttörést a Thomas F. utolsó feljegyzései a nagyközönség számára c. novellafüzér hozta meg 1983-ban. 2009-ben elnyerte a Svéd Akadémia Északi Díját. Magyarul két reprezentatív válogatáskötete olvasható Pap Vera-Ágnes fordításában: 
A thesszaloniki kutyák; Úgy, mint azelőtt.

ÚGY, MINT AZELŐTT
Tengerpart, rekkenő hőség, lágy éjszakák. Olyan jól kezdődik minden, Carl és Nina mégsem tud egymással lépést tartani, kénytelenek ezért saját osztatlan örömükre figyelni. Feszültségekkel teli védtelen várakozás és önáltatás váltja a kezdeti idillt, hogy végül visszasimuljon minden a tompítóan biztonságos ismerősbe, és menjen minden zavartalanul továbbra is úgy, mint azelőtt.

 

"Az irodalmak éjszakája és a szokatlan helyszín remek keretet biztosít ahhoz, hogy a vastag könyvek világában megízleljük a történetre és a szereplők közti feszültségre koncentráló norvég tömörpróza élményét."


Petke Emese, Norvég Nagykövetség

BARRIO DEL TANGO

 

50 fő / WC van

Felolvassa:

Nagy Ervin

Ford.: Pap Vera-Ágnes 

ÚGY, MINT AZELŐTT

Könyv:

NORVÉGIA

KJELL ASKILDSEN

Barrio del Tango,

V. ker., Irányi u. 18-20.

bottom of page