top of page

Helyszín:

Gémklub,

IX. ker., Ráday u. 30/b

JULIA OTXOA

SPANYOLORSZÁG

Könyv:

KÜLÖNÖS KÜLDEMÉNY

Ford.: Pávai Patak Márta

Rezes Judit

Felolvassa:

JULIA OTXOA

Költő és elbeszélő, kreációi a vizuális költészet, a fényképészet és általában a képzőművészet terén teljesednek ki.  Munkásságát, - több, mint harminc művét, verseket, elbeszéléseket és gyermekmeséket -, több nyelvre lefordították. Így számos költészeti, vizuális költészeti és rövid elbeszélés-antológiában szerepeltek már. Legújabb művei a “Jardín de arena” (Homokkert) és az “Escena de familia con fantasma”. (Családi jelenet kísértettel)

KÜLÖNÖS KÜLDEMÉNY

Az “Un extraño envío” (Különös küldemény) hat levélből áll, melyeket Juliette Souza küld párjának. Első levelében leír egy történést, mely jelentéktelennek tűnhet – egy könyvet kap. Mi oka lehet arra a feladónak, hogy pont ezt a könyvet küldje el neki – ez a kérdés nem hagyja nyugodni. Kutatásba kezd a küldeménnyel kapcsolatosan. Ebben a történetben Julia Otxoa tanúbizonyságát adja, hogy milyen mesteri módon tud egy mindennapi eseményt szürrealista környezetbe helyezni.

  

 

"A szerző gyakran vonultatja fel műveiben a kommunikáció és a kommunikáció hiányának témáját, már-már abszurd terepre jutva, mint ahogyan a Különös küldeményben is. Az elbeszélés mintegy szintetizálja Julia Otxoa narratíváját.”

 

Iñaki Abad Leguina, Budapesti Cervantes Intézet

GÉMKLUB

A Gémklub 30 éve klub és 15 éve Gém: 30 éve indult az első társasjáték klubunk és 15 éve jött létre a Gémklub Kft. Fő tevékenységünk a társasjáték fejlesztés és kereskedelem. A csapat legelhivatottabb tagjai 2001-ben hozták létre a Gémklub Első Magyar Játékkiadó Kft-t, a nonprofit tevékenységhez azonban valódi üzleti tevékenység csak 2006-tól kapcsolódott, Magyarország első társasjáték webáruházának és szakmai weboldalának elindításával. Ma már a webáruház mellett 3 saját játékbolttal, társasjáték és logikai játék nagykereskedelemmel és játékkiadó részleggel működünk.

 

25 fő / WC nincs, akadálymentesített helyszín

bottom of page