top of page

Helyszín:

Boldogasszony Kolostori Kávézó,

IX. ker., Ráday u. 36.

KÄTLIN KALDMAA

ÉSZTORSZÁG

Könyv:

AILILL

Ford.: Márkus Virág

Vizi Dávid

Felolvassa:

KÄTLIN KALDMAA

Kätlin Kaldmaa (1970) költő, prózaíró, fordító és irodalomkritikus, az észt PEN Club elnöke. Ezidáig 3 verseskötete, egy regénye, egy novelláskötete és 3 gyerekkönyve jelent meg. Szövegeire jellemző a szimbólumok használata, az intenzivitás és gyakran fellelhetők bennük a mágikus realizmus stílusjegyei. Érzékenyen reagál a társadalmi problémákra, témaválasztásával nem ritkán pengeélen táncol. Izland a második otthona, bevallása szerint ott megy neki legjobban az írás.

 

AILILL

Az Észt Intézet és a Pluralica 2011-ben indította el breviáriumsorozatát, hogy kortárs észt irodalmat csempésszen a magyarok életébe, mi több, szép lassacskán breviáriumfüggővé tegye őket. A miniantológiák főként magyarul eddig még nem publikált elbeszéléseket tartalmaznak, és fogódzónak egy interjút is a szerzővel. A Kätlin Kaldmaa breviárium a hatodik a sorban, és egészen biztosan nem az utolsó. A kötet sűrű szövésű novelláiban női sorsok bontakoznak ki végletekig csiszolt, költői nyelven.

 

 „Ki ne vágyna repülni, közelről hallgatni a levelek susogását és a madarak énekét? Az észt helyszínen a Kätlin Kaldmaa breviárium talán leglíraibb novelláját ismerhetik meg, amely a feltétel nélküli szeretetről és az elengedésről szól.”

 

Segesdi Móni, Magyarországi Észt Intézet

BOLDOGASSZONY KOLOSTORI KÁVÉZÓ

A Boldogasszony Iskolanővérek rendházának műemlék pincéjében kialakított Boldogasszony Kolostori Kávézó célja, hogy kötetlen találkozás, párbeszéd helyszíne legyen a nővérek és tanítványaik, barátaik, a környék lakosai számára. Közösségi térként 2015 májusa óta várja saját szervezésű kulturális, spirituális programokkal a betérőket a Ráday utca 36-os szám alatt, ezenkívül pedig külső rendezvényeknek is helyet ad.

 

30 fő / WC van

bottom of page