top of page

Ford.: Tótfalusi Ágnes

Felolvassa:

Takátsy Péter

LANZAROTE

Könyv:

FRANCIAORSZÁG

MICHEL HOUELLEBECQ

Helyszín:

Vámház körúti Vásárcsarnok,

IX. ker., Vámház krt. 1-3. (bejárat a Csarnok tér felől)

MICHEL HOUELLEBECQ

Michel Houellebecq (erdeti nevén Michel Thomas), Goncourt-díjas francia író, 1956-ban született Réunion szigetén. Regényei mellett több esszéje és verseskötete jelent meg, de filmrendezőként is ismert. Világszerte az egyik legnépszerűbb és legvitatottabb kortárs francia szerző. Művei provokatívak, rendszerint polemikus éllel beszélnek a magányról, a kívülállásról, a munkában való kiteljesedés abszurditásáról, a szexuális nyomorról.

LANZAROTE

A Kanári-szigetek északkeleti részén fekvő Lanzarote nem kínál sem szebbnél szebb túralehetőségeket, sem igazán tartalmas kikapcsolódást. A nyaralásra szánt időt valahogy mégis illik eltölteni. Szerencsére a holdbéli tájon csodabogarak egész serege gyűlik össze. Az ember odacsapódhat két leszbikus, de alapvetően mindenre nyitott német lány mellé, vagy csatlakozhat a raëliánus szektához, amelynek tagjai az emberiség megújulását földönkívüliek bevonásával képzelik el... Ki ne fizetne be egy ilyen helyre?

 

„Utazás, társas magány és élménytúra egy lenyűgöző történetben, amelyben a szerző-elbeszélő a szigethez illő szikár és minimalista stílusban ad – fotografikusan is – képet Lanzarote-ról.“

 

Hervé Ferrage, Francia Intézet

VÁMHÁZ KÖRÚTI VÁSÁRCSARNOK

A Nagycsarnok Pecz Samu tervei alapján épült 1896-ban. Az épület a magyarországi historizmus téglaépítészetének egyik legszebb alkotása. 1977-ben nyilvánították műemlékké, 2013-ban a CNN Travel Európa legszebb piacának választotta.

A Vásárcsarnokban való kirándulás és vásárlás igazi élménnyel szolgál mind a turisták, mind a helyi lakosok számára.

 

50 fő / WC nincs, akadálymentesített helyszín

bottom of page