top of page

Helyszín:

Docuart,

IX. ker., Erkel u. 15.

Felolvassa:

Pálos Hanna – Ujlaki Dénes

Ford.: Nagy Anita

TIROLI NADRÁG

Könyv:

JAPÁN

MURAKAMI HARUKI

MURAKAMI HARUKI

Murakami Haruki a kortárs japán irodalom egyik legmeghatározóbb, és nemzetközileg legelismertebb alakja. Műveit több, mint ötven nyelvre fordították le, számos írását dolgozták fel színpadon és filmen. Kitörő népszerűsége miatt alkotásait gyakran sorolják a populáris irodalomhoz. A mágikus realizmus irányzatát követő műveiben szürreális elemek vegyülnek realista ábrázolásmódjába. Történeteinek visszatérő témái az elidegenedés és a magány, mégis átjárja őket Murakami sajátos humora.

 

TIROLI NADRÁG

A Tiroli nadrág című novellában egy fiatal lány nézőpontjából ismerhetjük meg anyja meglepő történetét, aki életében először hagyja el Japánt, és az út során felfedezi személyiségének eddig rejtett oldalát. Mielőtt egyedül elutazik Németországba, férje egy tiroli nadrágot kér tőle ajándékba. A történetből megtudhatjuk, hogyan változik meg az asszony élete az ajándék keresése közben.

 

„Megtisztelő, hogy Japán ismét képviseltetheti magát az Irodalom Éjszakáján, és egyike lehet annak a huszonkét országnak, melyek irodalmával megismerkedhet a közönség ezen a páratlanul izgalmas estén.”

 

Bozsó Réka, Japán Alapítvány Budapesti Iroda

DOCUART

A DocuArt mozi a belvárosban működik, itt található az 55 néző befogadására alkalmas vetítőtermünk, illetve a 2100 filmet számláló dokumentumfilm gyűjteményünk, aminek egyes, tematikus darabjai on-line is elérhetőek. Közösségi rendezvényeknek, vetítéseknek adunk otthont, Hiszünk a „mozivarázsban”, hogy itt a valósággal lehet találkozni! A DocuArt mozit a Palantír Film Alapítvány üzemelteti, melynek célja a kultúrák közti párbeszéd elősegítése elsősorban dokumentumfilmek segítségével.

 

55 fő / WC van, akadálymentesített helyszín

bottom of page