top of page

Helyszín:

Big Ben Teaház, pince,

V. ker., Veres Pálné u. 10.

Felolvassa:

Dér Zsolt

Ford.: Fodor Zsuzsa

HÍRNÉV

Könyv:

NÉMETORSZÁG

DANIEL KEHLMANN

DANIEL KEHLMANN 

A kortárs német irodalom csodagyereke 1975-ben született Münchenben. A Bécsi Egyetemen filozófiát és irodalomtudományt hallgatott, Berlinben, New Yorkban és Bécsben él. Több irodalmi díjat is kapott, köztük 2006-ban a Heimito von Doderer-díjat és a Kleist-díjat, 2007-ben a Grand Prix du Livre des dirigeants díjat, 2008-ban Thomas Mann-díjat, 2012-ben pedig Nestroy-díjat.

Daniel Kehlmann a mainzi Tudományos és Irodalmi Akadémia és a Német Nyelvi és Szépirodalmi Akadémia tagja.

HÍRNÉV

Válasz az apátnőnek a címe a regény egyik elbeszélésének. Főszereplője Miguel Auristos Blanco, nagyra becsült brazil író, akinek könyvei a szellemi megvilágosodáshoz vezető igaz útról szólnak, milliós példányszámban fogynak, s ő maga olvasói mély tiszteletét élvezi. Blanco titkárnőjének figyelmetlensége folytán egy apátnő levele kerül az asztalára és kibillenti lelki nyugalmából az írót. Válaszával aztán nemcsak saját életművét rombolja le, hanem számos tanítványának szellemi alapját is tönkre teszi.

 

 „Daniel Kehlmann a nyelv kiváló mestere, aki mélységekbe kalauzol, a mindennapi valóságot kifordítja sarkaiból és rávilágít regényalakjai élethazugságaira. És akinek immár minden új munkáját „A világ fölmérése” páratlan sikeréhez mérik, amit 46 nyelvre fordítottak le és több millió példányban adtak el világszerte. Áldás és átok a szerzőnek – áldás az olvasónak!”

 

       Ursula Kanyó, Goethe-Institut

BIG BEN TEAHÁZ - PINCE

A Big Ben Teaház 2000 óta működik, családi üzlet formájában. Stílusában, kínálatában a nyugat-európai ízlésvilághoz igazodik, a jó minőségű natúr ázsiai teák megtartása mellett előtérbe helyezi a nyugati világ legkedveltebb ízeit, újdonságait. Az üzlet nyugodt, békés hangulatáról a kellemes zene mellett elsősorban a teaszakértő munkatársak gondoskodnak. Nekik köszönhetően a Big Ben baráti, otthonos hangulatú teaház, ahol a belvárosi élet nyüzsgéséből kiszakadva bárki szívesen eltölt pár pihentető percet.

 

20 fő / WC van

bottom of page