top of page

EVA MENASSE

AUSZTRIA

Könyv:

BUJASÁG

Ford.: Fodor Zsuzsa

Felolvassa:

Ötvös András – Rujder Vivien

Helyszín:

MadeByYou, V. ker. Királyi Pál u. 11.

EVA MENASSE

Eva Menasse 1970-ben született Bécsben. Újságírói pályafutását a Profil című osztrák hírmagazinnál kezdte. A Frakfurter Allgemeine Zeitung szerkesztőjeként 2000-ben végigkísérte a holokauszttagadó Davdi Irving ellleni bírósági eljárást. A londoni perről készített tudósításait a  Der Holocaust vor Gericht (A holokauszt a bíróság előtt) című kötetben jelentette meg. 2003 óta szabadúszó újságíró, Berlinben él. Első regénye a Vienna (Ab Ovo, 2009) elnyerte a legjobb (szépirodalmi) elsőkönyvesenek járó Rolf Heyne-díjat. A világszerte óriási sikert aratott regénye a magyar olvasókat is meghódította.

BUJASÁG
A nagy sikerű Vienna – Család ellen nincs orvosság című családregénye után Menasse a hét főbűn ürügyén írta meg elbeszéléskötetét. Nem szex-történeteket írt ugyan, de – ismert fanyar humorával – úgy irányítja a meseszövést, hogy mindegyik főbűn – restség, torkosság, bujaság, harag, kevélység, irigység, fösvénység – a párkapcsolatok gyönyörűségéhez, lehetetlenségéhez vezeti el az olvasót. Alakjai szinte törvényszerűen követik el a neveltetésükből, helyzetükből, kapcsolataikból, vagy a nemükből fakadó bűnöket. A legtöbb ember megteremti a maga kis poklát …


"Eva Menasse novellái azért ragadnak magukkal, mert nagyon emberi és esendő dolgokról ír bennük roppant tisztánlátással és őszintén, ugyanakkor olyan humorral, amely az olvasót – mielőtt az emberi kapcsolatok reménytelennek tűnő labirintusával szembesülve teljes kétségbeesésbe zuhanna – végül mosolyra fakasztja."

Schäffer Anikó, Osztrák Kulturális Fórum

 

MADE BY YOU

A MadeByYou egy nyitott műhely, ahova bárki betérhet alkotni, s ezáltal kikapcsolódni, töltődni. A színes, inspiráló térben lehetőség van kerámiát festeni, agyagozni, üvegezni és selymet festeni. A MadeByYou csapata még a bátortalanokat is elindítja az alkotásban és nyitott arra, hogy mindenkinek segítsen megvalósítani saját ötleteit.

30 fő / WC van, akadálymentesített helyszín

bottom of page