top of page

Helyszín:

KAMRA, nézőtér,

V. ker., Ferenciek tere 4.

ROALD DAHL

Roald Dahl 1916-ban, Walesben született norvég bevándorlók gyermekeként. Ifjúsági irodalmi szerzőként vált ismertté, ugyanakkor harcászati pilótaként szolgált a második világháborúban a Brit Légierőnél. Iskolai évei alatt Derbyshire-ben néhány iskolatársával a Cadbury csokoládégyár kóstolói voltak. Ez az élmény inspirálta Dahl egyik legismertebb művét, a Charlie és a csokigyárat. Dahl 1990. november 23-án, 74 évesen, bekövetkezett haláláig 19 regényt, 13 novelláskötetet, számos életrajzot és színművet írt.

 

LUTRI

Meleg volt a szoba és tiszta, a függönyt összehúzták, égett a két asztali lámpa – ez egyik mellette, a másik szemben, az üres széknél. Mögötte, a tálalón, két magas pohár, szóda, whisky. A hűtővödörben friss jég. Mary Maloney hazavárta az urát.

 

 

"Gyerekként kedvenc szerzőim egyike Roald Dahl volt. Újra és újra elolvastam összes gyerekkönyvét. Amint idősebb lettem, felnőtteknek íródott novelláit olvastam. Az Áldozati bárnycomb a kedvenc művem. Remélem Önök is legalább annyira fogják élvezni, mint én!"

 Krystine Joyce, British Council

KAMRA

A Katona József Színház stúdiószínpada a Ferenciek terén található izgalmas atmoszférájú Kamra, ahol jelenleg is olyan sikeres előadások láthatóak, mint a Terror, A tökéletes boldogság világa és A mi osztályunk. Az Irodalom Éjszakáján egy estére az előadások helyett különleges felolvasások költöznek a Kamrába: kiszakadunk a megszokott hétköznapokból és két helyszínen is várjuk az érdeklődőket, akik csak ezen az estén a Kamra soha nem látott arcát ismerhetik meg, és bepillanthatnak a színfalak mögé.

 

50 fő / WC van

Felolvassa:

Szacsvay László

Ford.: Borbás Mária

LUTRI

Könyv:

NAGY-BRITANNIA

ROALD DAHL

bottom of page