top of page

Helyszín:

Szabadság híd, vámszedő ház

V. ker., pesti hídfő

LEENA KROHN

FINNORSZÁG

Könyv:

AZ ÁLOMHALÁL

Ford.: Kovács Ottilia

Dankó István- Kovács Lehel

Felolvassa:

LEENA KROHN

A finn írónő Leena Krohn műveinek leggyakoribb témái: az ember viszonya önmagához, a valósághoz; az erkölcs, valóság és képzelet határa, az emberi élet és a mesterséges intelligencia és a mesterséges értelem viszonya. Leena Krohn 1992-ben megkapta a legjelentősebb finn irodalmi díjat a Finlandiát, 2005-.ben a World Fantasy díjra jelölték. Irodalmi működéséhez az 1990-es évek második felétől felhasználja az internet lehetőségeit. Művei magyarul és még vagy egy tucat nyelven elérhetőek világszerte.

 

AZ ÁLOMHALÁL

Sokan sokszor élünk manapság álomvilágban: a reklámok, a videojátékok, az okostelefonok applikációi a valóság és a virtuális valóság általunk kevert elegyét nyújtják számunkra a nap 24 órájában. És akkor még a kiterjesztett valóság közeli jövőjéről nem is tudunk sokat. Miért is ne szeretnénk majd egy álomvilág után álomhalálban részesülni? Leena Krohn novellájában a nem túl távoli jövő horizontján az álomhalál elérhető mindenkinek. Fedezzük hát fel?!

„Nagy megtiszteltetés, hogy idén tavasszal is ajánlhatunk nektek egyet a remek finn írók közül! Azt hiszem idén sikerült a LEGFANTASZTIKUSABB finn írónőt megtalálnunk nektek: ismerkedjetek meg Leena Krohnnal!“

Cita Högnabba-Lumiero, FinnAgora

SZABADSÁG HÍD, VÁMSZEDŐ HÁZ

A háromnyílású, konzoltartós, rácsos vasszerkezetű híd a Millennium évétől kezdve köti össze Pestet és Budát. A világ egyik legszebb konzolos hídjának mindkét hídfő- jében két-két vámszedőházat építettek a hídvám szedésére. Ma már csak a pesti oldali épületek állnak, hídmester iroda és hídmúzeumként működnek.

 

15 fő / nincs WC

bottom of page