top of page

Helyszín:

Medence Design,

IX. ker., Pipa u. 4.

ADELHEID DUVANEL

SVÁJC

Könyv:

EZ A HELYZET, ISTENKÉM

Ford.: Nádori Lídia

Bán János

Felolvassa:

ADELHEID DUVANEL

Adelheid Duvanel 1936-ban született Baselban. Iparművészként és textilfestőként végzett, de tanulmányait követően tisztviselőként, újságíróként, ill. egy közvéleménykutató-intézetben is dolgozott. Férje Joseph Edward Duvanel festő volt. Első szövegeit a Basler Nachrichten közölte "Judith Januar" álnéven. Ő kapta az 1984-es Kranichsteini Irodalmi Díjat és 1987-ben a Bázeli Irodalmi Díjat. 1996-ban öngyilkosságot követett el.

EZ A HELYZET, ISTENKÉM

Adelheid Duvanel egészen egyedi költői tehetsége „Ez a helyzet, Istenkém” c. elbeszélésében is megmutatkozik.  A már nem túl fiatal nő vőlegénye képzelt betegségekbe menekül az esküvő elöl, így „Lisa egyre inkább ahhoz a szomorú fenyőfához hasonlított, akit megfosztottak élete fénypontjától, a karácsonytól.” Ám Duvanel soha nem árulja el az alakjait. A legmagányosabb, a leggyámoltalanabb is megőrizheti méltóságát.

 

„Duvanel elbeszélései különcökről szólnak, kiknek rövid, vázlatrajzszerű jellemzésébe egész sorsuk, életük bele van sűrítve. Figurái lelke mintha túl nagy lenne erre a világra.”

Hambuch Dóra – Svájci Nagykövetség

MEDENCE DESIGN SZALON

A Medence Design Szalon egyszerre működik inspiratív irodaként, műhelyként, befogadó kiállítótérként, bemutatóteremként és koncepció boltként.  Küldetése a környezettervezés és a tárgykultúra területén működő alkotók projektjeinek bemutatása az elkészült eredmények, prototípusok vagy kész termékek, tárgyak felvonultatásával. A kézzelfogható, már megvalósult ötletekkel, és a gyártás előtt álló tárgyakkal is találkozhatnak a látogatók, melyeket meg is vásárolhatnak. 

 

30 fő / WC nincs, akadálymentesített helyszín

bottom of page