top of page

PETŐFI IRODALMI MÚZEUM - RESTAURÁTOR MŰHELY
Károlyi utca 16.

Helyszín:

TAKÁTSY PÉTER

Ford.: Boros Krisztina

AZ IGAZSÁG A HARRY QUEBERT ÜGYBEN

Könyv:

SVÁJC

JOËL DICKER

Felolvassa:

JOËL DICKER

A svájci születésű Joël Dicker minden idők egyik legfiatalabb francia irodalmi díjasa. 2012-ben második, Az igazság a Harry Quebert ügyben című regényéért megkapta a Francia Akadémia Regénynagydíját. Dicker mindössze 27 éves volt ekkor. Állítólag, mielőtt a végleges verziót elküldte volna a kiadónak, két év alatt a könyv mintegy 30 változatát írta meg. A könyvet azóta több mint 30 nyelvre fordították le, és több mint 45 országban jelent meg, magyarul 2014 nyarán a Göncöl Kiadó gondozásában látott napvilágot, Boros Krisztina fordításában.

 

AZ IGAZSÁG A HARRY QUEBERT ÜGYBEN

Váratlan esemény dúlja fel az amerikai közvéleményt. A híres író és elismert egyetemi tanár, Harry Quebert kertjében megtalálják a három évtizede eltűnt Nola Kellergan holttestét. A gyanúsított Quebert, aki be is vallja, hogy annak idején szerelmi viszonyt folytatott a tizenöt éves lánnyal. Marcus, a fiatal író, aki mesterének tekinti Quebertet, képtelen elhinni a vádat, és nyomozni kezd. Az utolsó pillanatig izgalmas és fordulatos regény végén aztán eljutunk az egészen meghökkentő megoldásig, amelyre a kritikusok állítása szerint Hitchcock is büszke lehetett volna. Az igazság a Harry Quebert ügyben egy Amerikában játszódó 670 oldalas roman noir, azaz bűnügyi regény, egyben elmélkedés a kortárs amerikai társadalomról, irodalomról, igazságszolgáltatásról és a média helyzetéről.

 

PETŐFI IRODALMI MÚZEUM / RESTAURÁTORMŰHELY

Van itt fertőtlenítésre alkalmas elszívófülke, elszívóasztal, mosókádak, papíröntő berendezés, prések és a hagyományos könyvkötő mesterséghez szükséges anyagok és eszközök, továbbá mindenféle merített, egzotikus és rizspapírok, valamint pergamenek. Megmenekül, megújul az oklevél és kézirat, készülnek a hasonmáskönyvek. Éljen az állományvédelem!

 

20 férőhely

 

bottom of page