top of page

KARI HOTAKAINEN

FINNORSZÁG

Könyv:

AZ ÉLETKERESKEDŐ

Ford.: Kovács Ottilia

BORBÉLY ALEXANDRA, ELEK FERENC

Helyszín:

MOVE PERSONAL FITNESS STUDIO
Károlyi u. 11

Felolvassa:

KARI HOTAKAINEN

Kari Hotakainen az egyik legismertebb finn író. Műveit több mint 20 nyelvre fordították. Hotakainen legtöbb regényében Finnország átlagos mindennapjait írja meg. Könyveinek szereplői vidéki, kisvárosi, gyakran fizikai munkát végző emberek. Ihmisen osa című regénye, mely 2012-ben Az életkeresedő címmel jelent meg magyarul Kovács Ottilia fordításában a Librinél, Franciaországban a legjobb fordításnak járó Prix Courrier International-díjat is elnyerte 2011-ben. Kari Hotakainen számos elismerése közül meg kell említenünk a Finlandia-díjat, melyet 2003-ban Juoksuhaudantie (Futóárok utca) regényéért kapott. Ezzel a művével nyerte el az Észak-európai Országok Tanácsának Irodalmi Díját 2004-ben és a Pro Finlandia-díjat 2013-ban.

 

AZ ÉLETKERESKEDŐ

Egy író megvásárolja az egykori rövidárukereskedő, a 80 éves Salme Malmikunnas életét. A 7000 eurós árért sokat kap: Salme megnyílik, és elmondja egész életét: úgy, ahogyan ő akar rá emlékezni. Férje, Paavo szótlanságát, Helena, idősebb lánya, szerencsétlenségét, Maija lánya házasságát és Pekka fia sikeres kereskedelmi pályáját. De vajon ugyanúgy írja-e meg az író a történetet, ahogy arról korábban megállapodtak? A regény bölcsességgel és mély humorral több választ is ad erre. Napjaink valóságát félelem nélkül öleli magához és próbálja megérteni azt. Nevetni és sírni fogunk, ha olvassuk. "Az író műveinek egyértelmű csúcsa" (Helsingin Sanomat).

 

MOVE! THE PERSONAL FITNESS STUDIO 

A társaság fontos, a jó társaság pedig meghatározó része életünknek. Célunk egy olyan közösség építése, ahol nem csak a testünket, hanem a szellemünket is építhetjük. Hiszünk abban, hogy csapatban könnyebb elérni céljainkat, éppen ezért stúdiónkban kiscsoportos személyi edzéseket tartunk. A társaság motivál, a limitált létszám miatt viszont a személyes figyelem sem marad el. Mozogj jobban, élj jobban!

 

20 férőhely

bottom of page