top of page

JÉRÔME FERRARI

FRANCIAORSZÁG

Könyv:

INTELEM RÓMA BUKÁSÁRÓL

Ford.: Jancsó Júlia

BODNÁR ERIKA

Helyszín:

NUBU STÚDIÓ
Szervita tér 3.

JÉRÔME FERRARI

Jérôme Ferrari 1968-ban született Párizsban. Szülei Korzikáról származnak, ő maga is élt itt. Miután elvégezte Sorbonne-t, középiskolákban tanított filozófiát Porto-Vecchióban, Ajaccióban, Algírban, Abu-Dzabiban, 2015-től pedig Bastiában. Első regénye, az Aleph zéro 2002-ben jelent meg az ajacciói Albiana Kiadónál. 2007-től műveit az Actes Sud adja ki. Sermon sur la chute de Rome (Intelem Róma bukásáról) című regénye a 2012-es ősz nagy irodalmi eseménye volt, meg is hozta a Ferrarinak az egyik legrangosabb irodalmi elismerést, a Goncourt-díjat.

 

INTELEM RÓMA BUKÁSÁRÓL

Szent Ágoston hippói püspök Intelem Róma bukásáról címmel elmondott beszédében ezt üzeni: „A világ olyan, mint az ember: születik, felnő és meghal.“ Jérôme Ferrari szerint az élet fuldoklás, könyve pedig a menekülést nyújtó tutaj. Ferrari azt a pillanatot ragadja meg, amikor minden borul, az álmok és ambíciók buborékja kipukkan, és a helyén nem marad más, csak mélységes űr. Számára ez az űr azonban inkább valamiféle szabad tér, amelyet be lehet tölteni, megművelésre váró szűzföld, amelyen idővel új élet sarjad. A regény 2015-ben jelent meg magyarul Jancsó Júlia fordításában, az Ulpius-ház gondozásában.

 

NUBU ÜZLET

A NUBU a kifinomult, modern városi nők és férfiak belső harmóniáját testesíti meg; letisztult, különleges szabásvonalaival, a kényelem és a funkció összehangolásával egyensúlyt teremt viselőjének határozott személyisége és kisugárzása között. A márkát 2007-ben alapította a divat nemzetközi világában akkor már 15 éves tapasztalattal rendelkező Garam Judit, aki Kovács Adél fiatal tervezővel közösen álmodta meg a NUBU világát. Az aktuális divatirányzatoknál is nagyobb hatással van tervezéseikre a design és a tárgykultúra világa. A kísérletezés és az újítások keresése, a magas minőség, a részletes és átgondolt kidolgozottság a NUBU-modellek alapvető esszenciáját adják. 2013-ban az Andrássy úton nyitott meg a NUBU márkaüzlete, a brand a nemzetközi piacon – Tokióban, Hong Kongban, Pekingben és Sanghajban – is jelen van.

 

25 férőhely

Felolvassa:

bottom of page