top of page
Spanyolorszag_clara_sanchez_Editorial Pl

Clara Sánchez

Spanyolország

premier: június 26.

Lépj be az életembe

Ford.: Dornbach Mária

Felolvassa:

Kókai Tünde

 

rendező: Maróthy Zorka e.h.

Clara Sánchez (1955) Guadalajarában született, egyike a nemzetközileg leginkább elismert spanyol íróknak. A Complutense Egyetemen spanyol filológia szakon diplomázott, majd irodalomtanárként különböző iskolákban, illetve az Országos Távoktatási Egyetemen (UNED) adott órákat. Regényeivel elnyerte a legnevesebb spanyol irodalmi díjakat – Alfaguara, Nadal és Planeta díjak –, zömüket különböző nyelvekre lefordították, így például magyarra is.

 

Lépj be az életembe

(Park Kiadó, 2015)

Mi rejtőzik a csend, a sírás, egy pillantás mögött? Az ösztön az, ami Verónicát arra az elhatározásra készteti, hogy felkutassa saját családtörténetét és kiderítse, mi áll a háttérben. A kezdő lépést egy fénykép felfedezése adja, amelynek hátoldalán egy név áll: Laura.

A regény egyes szám első személyben íródott két elbeszélővel – Clara Sánchez fejezetről fejezetre ismerteti meg az olvasóval a második főszereplőt és a család történetében lappangó titkot.

A titoknál sokkal nyugtalanítóbb tud lenni, ha az ember csupán sejti létezését. Clara Sánchez regénye így válik letehetetlenné, az írónő mesteri elbeszélésmódjának köszönhetően. Várunk, hogy megoszthassuk veled irodalmunk legjavát.

Javier Valdivielso Odriozola, a Cervantes Intézet igazgatója

bottom of page