top of page
Magyarorszag_bartok imre-34676.jpg

Bartók Imre

Magyarország

premier: június 25.

Jerikó épül

Felolvassa:

Mácsai Pál

Bartók Imre (1985) Budapesten született, kisebb megszakításokkal azóta is ott él. Filozófiát és esztétikát tanult, ösztöndíjas volt Bécsben, Berlinben és Wuppertalban. Monográfiát jegyzett Celanról és Rilkéről, számos kritikát írt kortárs irodalomról és képzőművészetről. A Jerikó épül a hatodik regénye.

 

Jerikó épül

(Jelenkor Kiadó, 2018)

A Jerikó épül autofikció, családtörténet, kultúrfilozófiai Baedeker, (kor)dokumentum, vallomásos líra, művészet- és irodalomelmélet, olvasónapló, memoár, nekrológ és negatív teológia, de talán elsősorban – regény, mégpedig olyan regény, amelynek formája e forma krízisének tudatában jön létre, rombolódik le, majd születik újjá ismét. Egy magánélet története, amely azonban csak tágabb kontextusban értelmezhető, amely kontextus ugyanakkor szintén egy privát szűrő közvetítésében jelenik meg – és így tovább a végtelenségig. Az út hozzávetőlegesen az élet keletkezésétől egyetlen marék hajcsomóig, Jerikótól Auschwitzig tart.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a EUNIC magyarországi klaszterének tagjaként minden évben részt vesz az Irodalom Éjszakája című rendezvény szervezésében. Budapest és Debrecen mellett kulturális intézeteinken keresztül a szófiai, prágai, New York-i és pozsonyi rendezvényekbe is bekapcsolódunk.

bottom of page