top of page

TOTTH BENEDEK

MAGYARORSZÁG

Könyv:

HOLTVERSENY

TOTTH BENEDEK

Helyszín:

ERZSÉBET HÍD, KÁBELKAMRA
Erzsébet híd pesti hídfő

TOTTH BENEDEK

Totth Benedek író, műfordító, szerkesztő. 1977-ben született Kaposváron. Kortárs angol és amerikai irodalmat fordít, többek között Cormac McCarthy, Aldous Huxley, Chuck Palahniuk és Hunter S. Thompson műveit ültette át magyar nyelvre. A Holtverseny, melyet a Magvető Kiadó adott ki 2014-ben, az első regénye, amely 2015-ben elnyerte a legjobb elsőkötetes szerzőnek járó Margó-díjat.

 

HOLTVERSENY

A Holtverseny háborús regény a kamaszkorról. Egy csapat kallódó fiatalról szól. Mindennapjaikat a drogok, a szex és az edzések töltik ki. Egy éjjel az elkerülő úton száguldozva elütnek valakit, majd az áldozatot cserbenhagyva elhajtanak. Azonban hiába próbálnak úgy tenni, mintha semmi sem történt volna, a tragikus baleset olyan feloldhatatlan feszültséget gerjeszt, amely ebben a következmények nélküli világban sem maradhat következmények nélkül.


ERZSÉBET HÍD, KÁBELKAMRA

Mi az a kábelkamra? Az Erzsébet hidat két köteg acélhuzal tartja. Ezeket a négy darab kábelkamrában rögzítették a vasbeton alapzathoz, még 1964-ben. A pesti oldalon várjuk az érdeklődőket, hogy részesei legyenek az első irodalmi programnak ezen a különleges helyszínen. 

 

20 férőhely

 

Felolvassa:

bottom of page